2011. október 5., szerda

Mai vegyes

Tamás hétfőn a nevünkre került! Derűnket kissé beárnyékolja, hogy a Tegyesz jóvoltából továbbra sincs anyakönyvi kivonata és TAJ száma, ebből kifolyólag nem is tudjuk intézni a kötelező szűrővizsgálatokat, még a végén büntit kapunk. Mikor hazaértünk a szokásos délutáni sétánkról, egy csokor fehér rózsa volt betűzve a bejárati ajtó rácsai közé. Nem sokkal utána kiderült, hogy az alsó szomszéd nénitől kaptuk, csak nemrég tudta meg, hogy baba van a házban és nagyon örül nekünk, mert minden megszülető magyar csecsemő kincs! :) Kiderült, hogy nem is hallják az ordításokat, részint, mert keveset vannak itthon, részint mert ha alszanak, akkor alszanak és nem hallagatóznak. Hát jó, pedig rengetegszer jelentek meg lelki szemeim előtt, mint potenciális feljelentőink.

Sajnos a sok éjszakázásnak, nem alvásnak meglett a böjtje: benyaltam valami agresszív vírust, és le is döntött a lábamról. Torokgyulladás, takonykór, zombi állapot. Vettem is egy rakás műtősmaszkot abban rémisztgetem hathetes gyermekem. Azért szerencsére hathetesen még nem látja olyan tragikusnak, hogy az anyja feje hirtelen zöld mezővé vált, ami fölött két ködös szempár próbál a szája helyett is vigyorogni. Rettenetesen félek, hogy elkapja, el sem tudom képzelni, milyen az, ha egy hathetes baba megbetegszik, hogy birkózik meg a vírussal???
Az ő jóságos nagymamija reggel buszra pattant és itt termett, hogy segítsen, így reméljük, hamarabb sikerül talpra állnom, addig is ezerrel roborálunk.  

Ja, a napirend egész jól működik. Tényleg sokkal kiszámíthatóbb így minden, bár néha az az érzésem, Tomicska a fejébe vette, hogy csak azért is ő fog diktálni, és van, hogy háromnegyed órával a kitűzött időpont előtt már követeli a tápit vagy tejcsit, ilyenkor vetjük be a Csiribiri csiribiri zabszalma és társai szórakoztató műsorokat Apával. Eddig remekül beváltak!

6 megjegyzés:

  1. Sz. Tamásnak gratulaaa, Neked meg sok-sok C vitamin :-)

    VálaszTörlés
  2. Hallo,
    Kissé távolról de írok Néktek. Tudom tele a cipellőd a "nem értem még miért nincs TAJ száma Tominak", de konkrétan tényleg nem értem. Döme mikor megszületett és mire hazaértünk vele másnap már jött is. A szülészeten kitöltött papírok alapján hazakértük a TAJ kártyát és meg is kaptuk. Hogy jön ide a Tegyesz? Ennyire megváltozott volna a hivatali ügymenet az elmúlt 2 évben? Tegnap megérkeztünk Madridba, ma újabb szállodába költöztünk, jövő hét szombaton pedig 6 hétre egy lakásba. Jól vagyunk. Az anyatejet ne már hogy feladd! Akkor próbálkozzatok vele a nappali időszakban! Nálunk is volt ilyen, de nekünk inkább azzal volt Ördinek gondja, hogy amikor nem volt olyan éhes akkor inkább falatozott volna tápit. Voltam beteg én is, de meglepő mód Dömi nem kapta el soha tőlem, maszkkal is próbálkoztam, de néha olyan meleg volt a maszk mögött, hogy levettem. Sok kézmosás! Ha köhögsz is már akkor jöhet a Sinupret( csepp vagy tabletta ) vagy amit jónak látsz! A kendős dolognál azért arra figyelj, hogy mivel ő még tényleg kicsi (fiatalka) a rugalmas kendő az ideális, a mei tai (nekünk van) pedig még méretei miatt nem igazán ajánlott, legalábbis én úgy tudom. Egyéb verziót nem favorizálok, mert mivel még messze vagytok a rendes fejtartástól, a gerincét nem kell terhelni.
    Na gyógyulj meg. Gratula a papírhoz, akkor még pár hét is megvan az új születési anyakönyvi, na az az igazi érzés:)
    Noszogasd az ügyintézőket!
    A gyereknek tuti van TAJ száma!!!
    Pápá Farkasok

    VálaszTörlés
  3. Farkasok, nem mondhatni, hogy az a tipikus otthon ülő típusok vagytok...:)) TAJ: Ördi Életetadójának nem lopták el az iratait, így még a szülészeten le tudtátok papírozni, jött is a TAJ szám. Így lett volna nálunk is, ha nem tetszik meg valakinek Életetadónk pénztárcája, benne minden okmányával. Az ideiglenes iratait nem fogadta el az anyakönyvi hivatal, így nem kaptunk semmilyen születési anyakönyvi kivonatot. A gyámhivatal már sokkal rugalmasabb, ott minden flottul ment, hétfőn ugye meg is történt a névre vétel, DE drágalátos Tegyesz nem bírta még elküldeni nekik a szept. 22-i környezettanulmányt, ami alapján végre le lehet zárni az ügyet és mehetünk anyakönyveztetni a gyereket, ami szükséges a TAJ számhoz.
    Mei tait még nem használjuk, széles még, meg amoni is írta, hogy később jöhet csak. De ha Kiscsikó (is) írta/mondta, akkor elnézést, sok helyről gyün az infó. :)
    Tejcsivel mostanság jóban vagyunk, sőt, már egy barátosném is beszállt az ellátásba, az ő kisfia 4 nappal idősebb csak Tominál, úgyhogy abszolút kompatibilis cuccot kap!
    Érezzétek jól magatokat Madridban, bikaviadalra ne menjetek!

    VálaszTörlés
  4. Most esett le és most tuti nagy butaságot fogok kérdezni: hogy van Tamás a neveteken, ha nincs anyakönyvi kivonata? A piciknek nem az az első "igazolvány"-uk? (úgy értem, akkor most milyen típusú papíron van az, hogy Sz. Tamás, született 11.08.23. a.n. Hajnesz?) Nem lehet, hogy ez is jó lenne a taj-kártyához? (izé, talán oepes informátort tudok, írj mélt, ha szükség van rá)

    VálaszTörlés
  5. Ó hogy miért nincs már használatban "ha lopsz levágjuk a kezed" intézkedés. Éljenek a rugalmas és hozzáértő ügyintézők. Tisztelet a kivételnek.
    Ne is mondd ez a környezettanulmány dolgot. A 2.gyerkőcös határozathoz min. 2-szer akartak kijönni a Tegyesztől, mindig szóltunk, hogy már voltak itt. A pszichomókust is letudtuk már, igazából csak össze kellene gyűjteniük a hivatalon belül - az egymás melletti szobákból - a papírokat és megküldeni a gyámügyre, hogy legyen végre határozat. Tavaly júliusban kezdtük, szeptemberben még jönni akartak körülnézni n+ egyedjére, majd októberben telefonáltam a gyámügyre, - ahol oly rendes nénink van, hogy bármit bármikor csak a gyerek legyen jó helyen elv vezérli -, ahol még semmit nem tudtak az új határozat kérelméről. Hívta ő a Tegyeszt, majd minket, hogy hát még most van a Tegyesznél postázáson. Elmentünk Belgiumba novemberben, amikor szól a nénink hogy kézhez kapta a TEgyesztől a megkeresést, de akkor nem siet, mert úgy sem tudjuk átvenni a tértivevényt, szóval írd és mond 2011. január 1. hetében kaptuk kézhez, úgy hogy bementünk érte, mert telefonált a gyámügyes néni, hogy gyorsabb ha nem kell neki postázni, és ott aláírunk mindent. Szóval gyenge 6 hónap lett az amúgy 2-3 hónapos intézkedés. A végén azt éreztem, hogy ha már van egy gyerekünk akkor már nem sietnek a következővel.
    Éljen a tejcsi! Most már tényleg annyi lesz ( még egy darabig, amíg Tamásotok igénye jól megugrik), hogy tényleg csempészni kell a napi 100ml min. tápit. Mi volt hogy a szomszéd csajszi (a gyerekek 2 óra eltéréssel születtek) tejcsijét simán toltuk a fagyóba, és utólag jól is jött, amikor nem kaptunk annyit az ellátóból. Egyébként tényleg teljesen más ízű a gyerek korának megfelelő tej.
    Köhörcsögséged hogy van? Próbálj pihenni amennyit lehet, lehet még csak most jön ki Tamás érkezésekor kapott stressz?
    Képzeld nem hoztam sem rövidnadrágot sem pedig rendes gatyát, így a homokozós farmeremben vagyok naphosszat. Mellesleg, délután itt 34 fok Celsius volt. A rövidgatyára már Szlovéniában rájöttem - mindenkinek hoztunk a családban - a farmert ma délelőtt konstatáltam.
    Na pá

    VálaszTörlés
  6. amoni, jogos a felvetésed. Papíron, jegyzőkönyv formájában már szerepel az Sz. Tamás forma, nekem ez elég a boldogsághoz, a határozat megszületése után (hogy mi vagyunk a törvényes szülők) állítják ki az új szül. anyak. kivonatot.

    VálaszTörlés