2014. február 3., hétfő

A pisi meg a traktor

Ma este valami nagyon megható dolog történt. 

Tomi, velem fürödtél (...vagyis én fürdettelek ma), játszottunk, beszélgettünk, aztán egyszer csak - gondolom, érezted, hogy pisilni kell -, megfogtad a kukidat, és úgy fiúsan, ahogy kell, elkezdtél pisilni. Erre én, hogy "Na látod, ennyi lenne az egész, csak éppen a vécébe kellene célozni, ami nagyon jó móka lehet ám!" Te egyből rávágtad nagy őzike szemekkel, hogy "Traktor!" Természetesen tudtam, miért mondod. Már hónapok óta ezzel próbálunk visszaterelgetni a wc-zés felé: egy doboz farm szettet vettünk neked tavaly ősszel, ami azóta a szekrényben várja, hogy végre játssz vele. Sokat meséltünk már róla. Ha sikerül a wc-be pisilni vagy kakilni, a tiéd lesz! Ha pedig csak simán ráülsz és nem történik semmi, azért meg csoki jár. Szegénykém, már nagyon rég nem ettél csokit. Apa nagyon szigorúan betartotta a játékszabályokat, képes volt előtted majszolni csokit, nem hatott rá a legszívbemarkolóbb, legmeghunyászkodóbb kérlelésed sem, Anya meg Mami szíve majd meghasadt, te viszont, mint Apa, hősiesen kitartottál az elveid mellett, inkább csendben továbbálltál és csoki nélkül maradtál, minthogy ráülj a wc-re.

Valamiért nagyon félsz megtenni ezt a lépést, sok-sok tiltakozás és sírás van már a hátunk mögött. De ma este a történet hirtelen pozitív irányt vett. Szóval pisilsz a kádban. Gondoltam, mit veszíthetek, próbálkozzunk újra. Igen, a traktor már nagyon várja, hogy végre találkozzon veled! És igen, csoki is lesz. Az mindössze annyiért, hogy ráülsz. Aztán beszélgettünk arról, hogy van tartálykocsi is a dobozban, meg boci is, és 2 vagy 3 traktor, már nem is emlékszem, és hogy mekkora járművekről is beszélgetünk egyáltalán. Nem akkora, mint a pedálos, amivel kimentünk ma homokot lapátolni, meg tűzoltókat nézni, hanem kicsi mecsi méretű, ami a kád peremén is el tud menni. Akkor egy kicsit egyezkedtél velem, hogy tulajdonképpen már megérdemled, hiszen most pisiltél ügyesen a kádba. De Anya kérlelhetetlen volt, a wc-be kell. Na, kipróbáljuk? 

"Igen!" 
"Tényleg???"
"Igen!"
"Ráülsz a szűkítőre és ott pisilsz?" 
"Igen, és kapok trakort. És csokit is kapok Anyától."

Itt sem hittem még igazán abban, hogy eljutunk a wc ajtajáig. Mondom, akkor megyek, előkészítem! Te meg hogy összeszeded addig a játékokat a kádból! (Azta!) Oké! Kiveszlek úgy kapucnis kifogóstul, és megyünk. És semmi sivalkodás. És ráültetlek a wc-re és szólok hangosan Apának és Maminak, hogy ezt nézzék! Ünnepélyes pillanat. Tomi a wc-n ül!!! Mindenki meghatódik, Mami karján futkos a hideg. Te pedig még őzikébb szemekkel, mosolyogva emlékeztetsz bennünket: Traktor és csoki. Megkapod a csokidat és mint egy kis királyfi a palástja alatt, elégedetten fogyasztod a győzelmi étket. És mikor elfogyott, nekiláttál a munkának: jött a pisi. Hát jöhetett a traktor is. Olyan boldog voltál. És mi is, hogy sikerült és hogy mennyire boldognak láthatunk. 

Most már csak az a kérdés, mi maradt meg benned a történtek után. Vajon folytatódik-e a jó széria, vagy úgy gondolod, végre ezt is letudtuk, megvan a traki, nem nyaggatnak többet a pisivel meg a kakival? Kíváncsian várjuk!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése