2012. december 13., csütörtök

Diás-Lillás hétvége

Múlt hétvégén végre találkoztál Diával és Lillával. Zoli sajnos nem tudott eljönni, de a csajok az egész hétvégét velünk töltötték. Nagyon élvezted a nyüzsgést, hogy sokan vagyunk és sok minden történik.

Voltunk tetováló szalonban, mert ha Diáék jönnek, akkor mindig meglátogatjuk Gabi sógit is, akinek tetováló szalonja van, és hogy, hogy nem, Anya tetkója is egészen véletlenül pont az ő munkája. Aztán elmentünk a szintén hagyománnyá vált ebédelős helyünkre, a Dallasba, ahol akkora hamburgereket ettünk, mint a fejünk. Nem mint a te fejed, mint a miénk! Pillanatok alatt ráhangolódtál a hangszórókból dübörgő, '90-es évek R'n'B ritmusára, és teljes átéléssel, a műfajhoz méltó rezzenéstelen komolysággal az arcodon mozogtál rá az etetőszékben. Aztán elmentünk Anikóék mézeskalács sütő bulijába, ahol kaptál Anikótól egy névre szóló sütit, amit még időben meg tudtam menteni a harapásodtól, hogy karácsonyfánk dísze lehessen. A nap végére nemcsak sütikkel és élményekkel lettél gazdagabb, hanem egy óriási dudorral is a homlokodon, amit a kisasztaltól kaptál, miközben a kanapéról való lejöveteleddel foglalatoskodtál, és anyád éppen a forralt borra való kilátásait puhatolta, miközben szentül hitte, hogy apád figyel rád.

Voltak nagyon jó pillanatok még, például - ennek most te nem annyira fogsz örülni, mert mire olvasod, már biztos nagyon ciki lesz, sőt, Anya szóhasználata is ciki lesz, mert már biztos nem a cikit fogjuk használni -, de nekem annyira tündéri volt, mikor Lillcivel együtt fürödtél, olyan édesek voltatok. Aztán Lilla esti mesét olvasott neked és te végig figyeltél rá, még meg is tapsoltad! Meg amikor kipróbálta a járgányaidat - de jó, hogy nem vagy még féltékeny a dolgaidra, remélem, nem is leszel soha -, - annyira -, - na jó, de csak egy icipicit-, szóval épp valamelyiken csücsült, te odaálltál elé, berogyasztottad a lábaidat (mintha le kellene guggolnod egy nyolcéveshez), egészen közel hajoltál az arcához és a legcukibb szeretgetős-olvadozós "Ááááááááááááááhhhh" hangocskáddal kedveskedtél neki. Mint ahogy a nagyok a piciknek szoktak, vagy ahogy Kornél cicát szeretgeted, csak ő ezt annyira nem tudja értékelni. Hát minket úgy kellett ezek után felmosni, olyan intenzív olvadozásba kezdtünk. Nagyon megszeretted Lillust.

Vasárnap még Mami is megjelent egy számodra rövidke időre, mivel csak a gyönyörű, hófehér kardigánodat hozta fel nekünk, amit a keresztelődre kötött, és ebéd után, mikor te aludtál, már vitte is őt haza a busz Bonyhádra. De szombaton újra találkoztok, mert vasárnap lesz a keresztelőd!!!
  

3 megjegyzés:

  1. Az az édes kis jelenet Lillával pont a megérkezésem után történt (a bébitaxin ült Lilla, azért kellett berogyasztanod a lábad), úgyhogy én is tanúja lehettem, s részese a kollektív olvadozásnak.

    VálaszTörlés
  2. Apa TERMÉSZETESEN figyelt rád a dudorszerzés közben, nem volt semmi vészhelyzet, csak sajnos húsz centiről indított fejelés is elég ahhoz, hogy dudorokat növessz :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Tamás!
    Édesanyád pontatlanul fogalmazott, nézd el neki, légy szíves (és most írni akartam mentségként, hogy péntek van, nézd el nekem, légy szíves), szóval a helyes megfogalmazás: "miközben szentül hitte, hogy apád _eléggé_ figyel rád"
    Fotós néni

    VálaszTörlés