2014. március 6., csütörtök

Míg Tomi a műtőben van...

Tomi most van a műtőben, Apa lement a boltba. Réka otthon Mamival. Olyan édes jó kislány vagy, csupa türelem, báj és cukiság. Már két hónapos is elmúltál, az ilyenkor járó meglepi oltásaidat teljesen úgy fogadtad, ahogy a bátyád annak idején: pici sírás, gyors vigasztalódás, a várakozó anyukáktól jövő elimerések fogadása.
Mamival nagyon jól érzed magad, sétáltok, beszélgettek, nagyokat vidámkodtok. Szoktál vele csúfolkodni, ilyenkor nagy vigyorogva nyújtogatod a nyelvedet, meg is kérdezi mindig, hogy "Csúfolkodik? Há' mit csúfolkodik?" és akkor még kerekebben mosolyogsz. Meg azt is meg szokta figyelni, és jegyezni, hogy "Hogy gyűjt magának." amikor is az ökleidet vagy ami a két kezed ügyébe akad, tömöd be a pici szádba. És van, amikor tekeregsz ide-oda, kelleted magad, vagyis Mami nyelven: "Kínálkodik." Néha pedig olyan vagy szopi közben, mint egy kis "étkes malac". Mami mindenre tud valami jóízűt mondani.
Ma ugye sokat rohangált anya, csak hébe-hóba találkoztunk egész nap. Amikor épp nem tudtam szopira hazajönni, Mami etetett cumisüvegből, biztos ami biztos. Lehet, hogy többet is kaptál így a kelleténél, de nem is baj, hiszen ma van a torkos csütörtök!

1 megjegyzés: