2014. március 7., péntek

Mami újra felvette Rékát, mert sírt, pedig azt hittük, úgy bealudt, hogy órákig aludni fog. És megkínálta a maradékkal, amit a cumisüvegben hagyott. Tamás fogta a Kubuját, amit Anya előzőleg gondosan bezárt, mert a puffon lett hagyva. Mami megkérdezte, hogy kinyissa-e, mire Tamás: "Nem, tele van a kezed."

Tamás: "Szoktam cigizni néha. Cigizek. Eldobom. Rátaposok." És precízen el is játssza. A metróban látta...

Lefekvés, szokás szerint több körös. Réka is nehezen alszik vissza, hol Anya, hol Mami dajkálja, mikor ki ér rá. Most épp Maminál van, te behívod őt a szobádba egy kis időhúzásra. Kéred, hogy öleljen meg ("Megölelem Mamit"). Mami, hogy Jaj, hogy is csináljuk. Magához fogta Rékát és vele együtt hajolt le hozzád. Te megölelted őket, közben mondod, hogy "Idelógatod Rékát?"

Dumálsz az ágyadban (22:18) pedig ugye tegnap műtöttek... De milyen jó, hogy ilyen rohamosan gyógyulsz!!! Már többedszer megyünk vissza hozzád. Mikor Anya ment be, irgum-burgumozott, hogy ilyen későn még mindig fent vagy. Kijövök, 2 perc múlva folytatod, aztán elkezded, hogy "Anyagyjevisszairgum-burgumra!"

- Tomika, ülj le, úgy edd meg.
- Nem tudok. Kaki helyett nem tudok leülni.
Aha, szóval kaki van a pelusban. Csak most jöttünk rá, hogy a helyett az a miatt.

Uzsonna idő. Megkérdezem a konyhában állva úgy mindenkitől: "Mit csináljon Anya?"
Tomi a nappaliból: "Takarítson!"

- Böfiztél, Anya? Nem szabad böfizni.
- Oops, igen, de csak egy csöndeset.
- Általában nem szabad böfizni.

Egyik este egyszer elkezded mondani, hogy "Ódá Viktom".
Nem értjük, aztán az ötödik után felvont szemöldökkel nézünk egymásra Apával, "Te is azt érted, amit én? Orbán Viktor???" Te vigyorogva skandálod tovább: Ódáviktom-Ódáviktom...
Vasárnap ebédelünk, a rádióban épp arról beszél egy bácsi, hogy Varga Mihály miniszter bácsi szerint is jobban teljesít Magyarország. Mire te: "Ódá Viktor"!
Most pedig Thomast nézünk a tévében, az a rész megy, hogy "Ne zavarjátok Viktort!" Kitalálod, mit kezdtél el hajtogatni?

Még a kórházban a játékos kosárban találtunk egy fura kis barna figurát. Megnézegettük, Apa és Anya elmagyarázta, hogy ki is ő, és hogy tulajdonképpen ha megnéznéd a filmet róla, már nem találnád ilyen ijesztőnek. Az a neve, hogy ET, azért mert nem idevalósi, a csillagok közül jött. Na, pár napra rá megláttuk, hogy pont megy az egyik csatornán. Szóltunk, hogy látod, ő az, akit a kórházban is láttunk. Egyből megtetszett neked, mert láttad, hogy a gyerekek sem félnek tőle, sőt nagyon szeretik.
Utána még jó ideig mondogattad, hogy nézzük meg megint a "Kittit".

- Én is akarok olyan autót vezetni.
- Jó, majd ha nagy leszel vezethetsz, ha gondolod.
- Megbeszéltem Apával, nad vagyok.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése