2014. január 3., péntek

A Rendőrös

Próbálkozunk hagyományos esti mesékkel is; például a Szutyejev könyvből a Miaú-t nagyon szereted, és Mami kincset érő meséit is szívesen hallgatod újra meg újra, de most, hogy Mami kicsit hazament kipihenni a múlt heti eseményeket, és felvértezi magát a jövő hetiekre, Apától kéred újra meg újra ugyanazt a - szokványostól kicsit eltérő - mesét, a Rendőröst, közben nagyokat nyögdösve le sem veszed a tekinteted Apáról és a vicces részt alig bírod kivárni, pontosabban nem is várod ki, már előre rávágod kacagva, hogy "Vicces!". Így szól:

"Egyik szombaton sétálni mentünk hárman: Apa, Anya és Tomi. A séta végére Anya elfáradt és felment, mert Réki már nagy volt a pocakjában, de mi még mentünk egy kört, meg akartuk nézni a tekéseket. Csak a körforgalomig jutottunk el, ott játszottunk, amikor láttuk, hogy kijön 3 autó a tekésektől és megállnak beszélgetni. Viszont a 3-ból 2 a körforgalomban állt meg, ami tilos, szabálytalan!
Ekkor jött egy járőröző rendőrautó a Balkán utcából, aki szintén látta ezeket a szabálytalan autósokat, és gyanús lett neki! A tekések is látták a rendőrautót és rögtön elindultak, de még nem akartak elmenni, ezért csak körbe akartak menni a körforgalomban. Viszont mivel a rendőröknek gyanúsak voltak, ezért a rendőrautó is ment utánuk. Így mentek 2-3 kört, 3 autó (2 szabálytalan + rendőr) egymás után, már nem is látszott, hogy ki megy ki után - VICCES volt!
A tekések érezték, hogy ez így nem mehet tovább, ezért végül elhagyták a körforgalmat a Somfa köz irányába, de a rendőrök nem hagyták őket, utánuk hajtottak és bekapcsolták a villogót és a szirénát is: leállították őket igazoltatni a kisbolt előtt. Az igazoltatás azt jelenti, hogy ezért elkérik az emberek és autó papírjait, és ellenőrzik, hogy jó emberek vagy nem, körözik-e őket, büntetettek-e, a kocsi az övék vagy lopott?! Ehhez bediktálják a központnak az adatokat (ezért van plusz antenna a rendőrautón, mert a rádiójuk azon keresztül működik!), ahol a számítógépben lekérik az adatokat.
Mi akkor értünk oda gyalogszerrel az igazoltatáshoz, amikor már a válaszra vártak a központból. Mi meg néztük a villogós rendőrautót. A válasz hamarosan megjött: minden rendben van, jó emberek és nem lopott az autó. Az igazoltatás véget ért, elengedték a tekéseket, akik beszálltak az autóba és elhajtottak. A rendőrök is beszálltak az autójukba, lekapcsolták a villogót és folytatták a járőrözést. Mi is folytattuk a sétát, és hazamentünk elmesélni Anyunak, hogy miket láttunk és milyen jó, hogy maradtunk még."

Szeretem ezeket az esti rituálékat. Ma különösen jó volt hallgatni, te és Apa a szobádban, én Rékával összebújva az ágyunkon a háló meghitt félhomályában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése