2019. december 31., kedd

Az óévre és újévre

Az év utolsó napjának estéje van. Nem akarom úgy lezárni, hogy semmit nem írok. Ez az év tartogatott bőven eredményeket és kudarcokat is. Megváltozott a blogolós énem is. Nem tudom, mennyire marad vagy csak átmeneti ez az állapot, de már nem akarok úgy írni rólatok, hogy boldog boldogtalan olvashatja. Azért a maroknyi közönségemért, akik úgy fogadnak el, amilyen vagyok,  vagy tetszett nekik, amit írtam, hálát érzek és mindig is jó szívvel fogok visszaemlékezni rájuk.
Nagy fogadalmakat nem teszünk, csak igyekszünk jól élni és megélni az életet.

Sok sok szép kis történés van, amiről érdemes írni, például most karácsonykor sikerült olyan élménnyel meglepnetek, amit soha nem fogok elfelejteni, pedig szégyen-szemre el tudok felejteni dolgokat, - vagyis inkább segíteni kell felidézni, és persze, hogy emlékszem utána. Azért is mindig eszembe fog jutni, mert ott lesz szem előtt és használni is fogom: Szóval novemberben elkezdtetek szervezkedni, Mamival chaten keresztül(!) mikor nem figyeltem, megkértétek őt, varrjon nekem karácsonyra egy olyan piros séf kötényt, mint amilyet a Konyhafőnökös vetélkedőben a Rácz Jenő csapatának tagjai viselnek, mert Anya is megérdemel egy séf kötényt. Az van ráírva, hogy Anya a séf. Csodálatos gyerekeim és anyukám vannak!!!
Mikor karácsony előtt sütés és fadíszítés közben a hangszersimogatós albumot hallgattuk, Réka egyszer csak megszólal: "Vannak olyan dalok, amiknél könnyes lesz a szemem. Sírni akarok, de nem sírok, csak úgy érzem, hogy sírni akarok, olyan szép." Hát a te lelked is szép. Ismerős érzés. Tomin is néha látom, hogy túlcsordulnak az érzések, mikor egy megható filmet nézünk vagy épp Ruszó Tibi énekli az Apám sírjánált... Olyan szép ilyen pillanatokat megélni. 

Csodálatos kézimunkával készített ajándékokat kaptunk tőletek. Tomié az erdei iskolában készült, sajnos az egyik az átadás után kb 5 másodperccel el is tűnt, mert kézről kézre adtuk egymásnak Tomiék karácsonyi műsora után és mikor épp nem volt nálam, gyorsan kértem Tomit, menjünk selfie-zni a karácsonyfa elé. Mikor visszamentünk Rékához, már nem volt meg a kis gyöngyből fűzött karácsonyfa. De Tomi magabiztos lazasággal biztosított afelől, hogy csinál egy másikat. Mikor már a szelektív szemetest túrtam, hátha ott megtalálom, találtam egy bontatlan másik kis csomagot, amiben ott volt a készített kis karácsonyfa. GF monogram volt a papíron, Flóráé volt. De miért dobták ki?? Tomi mindenesetre másnap odaadta neki. (Ő a kis választottja most amúgy. ;) Kedves, okos kislány. A másik ajándék egy kétoldalas karácsonyi lap volt, elején Tomi által készített fonalas karácsonyfa, belül egy szép idézet, egy köszönök mindent Anya, Apa, és egy nagy fotó Tomiról, amit Gabi néni készített. Rékától idén egy szép karácsonyfa díszt kaptunk, olyan jól be tudtam illeszteni egy "lyukba" a fán! Le is fotózom, nehogy elfelejtsem.        
    
A szép és meghitt pillanatokat olykor megtöri egy-egy Réka sértődős-sivalkodós vagy Tomi méltatlankodós-duzzogós esemény. Olykor naponta. Többször is. De ez biztos csak annak a jele, hogy menthetetlenül nőttök, és veletek együtt az önérzetetek is. Tomi szokott nekünk üzenni szobája magányából, ahova dacosan besiet és magára csukja az ajtót. Legutóbbi papírra vetett üzeneted nagyon szíven ütött és tökéletesen igazad is van: TISEVOLTATOKTŐKÉLETESEKMÉGMOSTSEVAGYT
OKTÖKÉLETESEKÉSÉNSEMVAGYOKTÖKÉLETES!
ÍRTATOMI
A szóközök fontosságát még nem érzed annyira. Egyem meg a szívedet. <3

Csak azért írom a következőket ide, hogy sok-sok év múlva, ha még mindig így szereted a focit mint most, milyen jó lesz olvasni: kik voltak 2019-ben a példaképeid. 
Magyarok
1. Dibusz Dénes (kaptál is egy általa aláírt Fradi évkönyvet karácsonyra! ;)      
2. Varga Roland
Nem magyarok
1. Cristiano Ronaldo aka CR7
2. Lionel Messi
3. Tibaut Courtois
4. Marc-André ter Stegen
5. Manuel Neuer
6. Antoine Griezmann
7. Robert Lewandowski
8. Karim Benzema
9. Luis Suarez
10. Jan Oblak
11. Luca Modric
...és ha kérdezlek, még vagy 25 nevet biztos tudnál mondani. 

Szóval tartogasson 2020 is hasonlóan szép kis élményeket, mint amilyeneket 2019 adott, kevesebb, sokkal kevesebb "szakembert" lássunk, mint idén, maradjon meg a jó egészség és a jó emberek körülöttünk, ahogy mi is igyekezni fogunk sok jót tenni még, csendesen, szerényen.     



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése