2011. november 9., szerda

Ki kicsoda, másképp...

Gyermekünk figyelmét ébrenlétének 90%-ában le kell kötnünk. Nem az a "leteszem azt' elvan" fajta, de erre Életetadónk időben fel is készített minket. Ha vendégek jönnek, annak nagyon örül Tamás, az anyja néha már kicsit uncsi neki és nagyon fel lehet dobni a hangulatát egy-két új arccal. Anikó barátnőm lányai jó másfél órát simán elbabázhattak vele, próbálnám meg ugyanezt én...
Az esték, főleg a 9-es etetés előtti 3/4 órák rendesen melósak, ilyenkor nincs kegyelem sem Anyának sem Apának, bármivel is próbálkoznak, kitartó nyűgösködés a program, az ilyenkor elmaradhatatlan falrepesztő Nazgul-visítással. Na tegnap, mikor épp Apa volt a szerencsés kiválasztott, hogy Tomibébit szórakoztassa, egyszer csak a következőre leszek figyelmes:
(Azt még hozzá kell tennem, Apa egyik módszere az, hogy bébit arccal előre ültetve viszi körbe a lakásban, közben szünet nélkül, de rendkívül megnyugtató hangon magyarázza, hogy éppen mit látnak és bébike hatalmasra nyitott szemecskékkel csak úgy issza a szavait. Egyik törzshelyük a könyvespolc.)
Épp Anya könyvei előtt állnak, nézik az érdekes gerinceket, rajtuk a képeket.
Apa: "Ezt a bácsit úgy hívják, hogy Graham Chapman, ő már nem él, de Anya sokmindent tudna mesélni róla; ez a bácsi itt John Cleese, ő még él; Macaulay Culkin nagyon helyes kisfiú volt, felnőttként már nem olyan helyes, reméljük, Te nem követed a példáját, ő is él még. Latinovits Zoltán nem él már, de tudjuk, hol a sírja és egyszer voltunk is ott. Karel Capek sem él már, Zita Westről nem tudjuk, hogy él-e." (Él. a szerk.)
Persze a végére már Apa is vinnyogott a röhögéstől, hogy milyen bizarr ismeretterjesztő kiselőadásba keveredett, és hogy ezt bébi 110%-os koncentrálással végig lekövette...Komolyan megfontolandó, hogy felvegyük az Addams nevet!

4 megjegyzés:

  1. A próbálozoások meghozzák eredményket, ma melyik polc lesz soron? :) Rohan az idő, már oltásotok is van, komolyan mindjárt karácsony. Nem is kérdeztem, hogy volt láza vagy egyéb tünete utána, vagy csak aludt egy nagyot? Rota-vírus ellen akartok oltatni?
    Dömi egy indiai flitteres elefántos faliképre nyugizott le :) Elárulom most meg ujjal mutatja a szöveget és úgy csinál mintha azt olvasná ami oda van írva. Megfekszünk tőle.

    VálaszTörlés
  2. jó ízlése van a gyereknek, én is imádom az indiai cuccokat! Hát még szép, hogy olvassa, hiszen a kedvenc indiai flitteres képéről írsz...Jaj, mutter, azt tényleg csíptem!
    Bizony, rohan az idő, november 24-én megyünk a következő oltásokat begyűjteni. Kéthósnál nem volt semmi probléma hál'isten, gyakorló anyukák tanácsára felnyomtam neki egy fél kúpot, hogy ne legyen láza, és hogy majd alszik egy jó nagyot tőle. Láz nem lett, de alvás sem, inkább egy jó kiadós nyűgizés lett délutánra és estére, hiába is vártam azt a nagy alvást. Pedig jó sok utolérős programot beterveztem a nagy alvás idejére. Most is mindkét combijába fog szegénykém kapni, a hüle anyja mindent beadat neki. Rotát is kap, de az szerencsére nem szuri, hanem szájon át megy. Nektek volt?

    VálaszTörlés
  3. Nekünk volt rota, arra kellett figyelni, hogy lehetőleg előtte nem egyen, hogy büfivel vagy bukással nem jöjjön vissza. Semmi tünet nem volt. Mi nem adtunk neki soha megelőző jelleggel kúpot, csak amikor már volt tünet. Mi azt a tanácsot kaptuk, hogy eresszük azt a lázat felmenni, tehát 37,5-re nem adunk semmit, úgy is látszik mikor kellemetlen neki a láz - nyűgös, nem tud aludni, hány -, szóval ilyen esetünk egyszer sem volt. Mi még a kötelezőkön túl a rotát és a meningococcust adattuk be. Semmi egyebet, tehát BÁRÁNYt NEM, itt a sok tapasztalatból arra jutottunk, hogy ez még nincs annyira kitapasztalva, szomszéd kislány mindent megkapott, bárányt is, erre a bárány ismétlője előtte nem gyengén lett bárányhimlős a csajszikám. Mi gyerekorvosunk sem igazán favorizálta a többit, a fent említett 2-őt és kész. A 15 és a 18 hós oltások erősek, tehát inkább ott kellett figyelni, hogy előtte-utána kevésbé látogassunk gyerektársaságot, hogy tényleg makkegészségesen menjünk oltásra. A 15 hós oltást ha lehet akkor halaszd 2-3 hónappal, mert az tényleg erős, és vannak róla rémhírek, hogy kinek milyen problémát okozott, mi halasztottuk, Döme pont szerzett egy orrfolyást és kitoltuk 2 hónappal, ennek lehet és volt is tünete : kb.5-10 nappal az oltás után lehet láz, elég erős is. Nekünk végülis éjszaka jött a láz, de Dömi nem ébredt meg rá, csak meleg volt, és kifejezetten sokat aludt azon az éjszaka. Ismerősök körében a kislánynak konkrétan kijöttek az oltott betegség tünetei - kanyaró -, szóval ezt tényleg erős oltás. A 18-as oltást is kb. 2 hónappal később kaptuk meg, ennek nem voltak tünetei. Én mindig azt tartom, hogy ha oltásra készülünk - márcsak 6 évesen lesz - akkor előző héten pl. a zenebölcsit mellőzük. Most nézem az oltási könyvet, minden oltást min. 2 héttel halasztottunk. Ja azt ne felejtsd, hogy az hogy a gyerekorvos időre akar oltani az csak azért van mert neki jelenti kell, hogy a körzetéből ő beoltott mindenkit. Ismerek olyat pl. Vácott, hogy a gyerekorvos felhívta anyukát, hogy vigye a gyereket és kész, igaz kicsit folyt az orra - ki tudja mitől -.... na most már írok inkább emailt

    VálaszTörlés
  4. Kedves Blogíró Néni,
    Legyen szives jelentkezni, mert ahogy elnézem 10 napja tetszett mesélni a családjáról.
    Por favor Senora!

    VálaszTörlés