2013. február 4., hétfő

Spájzos

A hétvégét Bonyhádon töltöttük, mert karácsony óta nem voltunk Maminál és Orsinál. Már elég nagy vagy ahhoz, hogy élvezd, na jó, hosszabb távon elviseld ezeket az utazásokat, jól elvagy az autóban. Arról, hogy aludj egy kicsikét az úton, kezdünk végleg letenni, de már leköt a látvány, és amúgy jól elszórakoztatjuk egymást, úgyhogy részemről ez rendben van. 

Borzasztóan szeretsz mindenhol jelen lenni, segíteni, pakolni, sokmindent már magadtól megcsinálsz. Együtt takarítunk, mosunk, teregetünk, főzünk. A hétköznapok esti rutinját is ügyesen kialakítottad: Apa megjön, kiszaladsz elé, mámoros boldogsággal köszöntöd, behozod a táskáját a nappaliba, majd szaladsz a wc ajtóhoz és határozott kézmozdulatok kíséretében sürgeted őt, hogy gyerünk pisilni! Mert megfigyelted, hogy Apa ilyenkor néha elmegy a wc-re. Ez most már Apa kötelező jelleggel elvégzendő feladata.  

Péntek este, ahogy megérkeztünk Bonyhádra, épphogy becuccoltunk az autóból és átadtuk magunkat a kellemes melegnek, Mami szokásosan felemelte Pompi cica tálkáját a helyéről, nehogy kísértésbe essél tőle, és indult vele a spájzba, ami számodra jelenleg a legizgalmasabb helyisége a háznak. Te a sarkában vagy, leguggolsz a szemetes elé, ami csak egy kicsit kisebb, mint te magad, két karoddal átfogod, felállsz vele és a legkomolyabb dolgozós arcoddal cipeled be Mami után az ajtó mögé. Ugyanis Mami azt is el szokta tenni (előled), ha megérkezünk. Nem kérdőjelezel meg semmit, amit be kell vinni, azt be kell vinni. Rend a lelke mindennek. Rég nevettünk ilyen jót, mint akkor.

Nap mint nap egyik ámulatból a másikba esek attól, hogy milyen okos vagy, hogy mennyi mindent értesz már. Ma este, mikor a kanapéra zuhanva jutott eszembe, hogy a melegítő fölsőmet a fürdőszobában hagytam, te meg úgyis fel-alá cirkálsz a lakásban, mondom csak úgy félig viccelődve, hogy "Tamás, idehoznád a melegítő fölsőmet a fürdőszobából, ott van a szennyestartó tetején, levettem, mikor fürcsiztél." Elindultál az előszoba felé. Odaszólok, hogy "a fürdőszobában". Hátra arc, irány a fürdő, csönd...., majd 8 másodperc után megjelensz a melegítő fölsőmmel kézenfogva, amit egy gyors galopp után diadalmasan átnyújtasz nekem. Hát ezt sem úsztad meg csókok és ölelések nélkül.        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése