2012. október 29., hétfő

One small step for man...

Az elmúlt hét során feltünt, hogy egyre több időt töltesz állva, kapaszkodás nélkül. Néha még egy-két lépést is teszel így, mert egyszerűbbnek találod, mint lemenni négykézlábba, tenni két lépést és újra felállni. Néha csillogó szemekkel, a csibészes mosolyoddal nézel, hogy látjuk-e, és büszkén zsebeled be az elismerő szavakat. A segítségünkkel ha sétálsz, egyelőre inkább egy részeg tengerész manővereivel haladsz előre, de szemlátomást élvezed, hogy úgy mehetsz, mint a nagyok.

Szeretsz tologatni dolgokat. Nemcsak autókat; ugyanolyan precízen ki tudod tolni a pelenkatartó vödröt a szobádból, ügyelve a kanyarokra, szegélyekre, mint a konyhaszéket be a szobádba, mintha csak egy négy keréken guruló jármű lenne. Mikor elnézem, ahogy teljes beleéléssel brümbrümmölsz Apa tönkrement távirányítós ferrarijával, azon tűnődöm, vajon, ha kislány lennél, akkor is ilyen élvezettel tologatnád-e. Egy biztos, Anya is valószínűleg hasonló szintű boldogsággal tologatta az ő kis autóit. Itt most Maminak eszébe fog jutni a karácsonyi kisvonat és biztos el is meséli majd nekünk!

Ami a pakolást és dolgok egymásba rakását illeti, most már nagyon ébernek kell lennünk, ha nem szeretnénk  állandó ügyfelei lenni például a mosógépszerelő bácsinak. A cumidat előszeretettel rejted a mosóporadagoló fiók rekeszébe, és kimeríthetetlen kreativitással helyezel be bármit a dobba, ami befér a mosógép ajtaján. A szennyestartó vödör és a fürdőszobai szemetes is gyakran tartogat meglepetéseket Anyának.

Kornél tálkáit naponta tizenötször vesszük fel és tesszük le a földre, egyébként okos cica, mert ahogy leteszlek aludni, jön és finoman megböki a lábam, hogy heló, tiszta a levegő, jöhet a kaja. Tegnap nem figyeltünk elég jól, lent maradtak a földön, gyorsan ki is próbáltad, hogy lehet bennük búgócsigát pörgetni.

1 megjegyzés:

  1. Óóóó....,igen, a kisvonat!:) Anyukád kicsit idősebb volt, mint Te most. Karácsonyfa (plafonig érő), alatta millió ajándék, köztük egy akkora aranyló bundájú maci, mint ő, de Hajnikát csak egy utolsó körben megvásárolt kis színes vonat érdekelte (szerintem azért, mert olyan volt, mint a Világ leggazdagabb verebe mesében). Csak azt vette fel a játékhalomból, hosszan nézegette, óvatosan letette, majd két kis kezét hátul összefogva boldogan sétált le-föl egy darabig, aztán azt is kipróbálta, milyen jól lehet gurigatni.

    VálaszTörlés